Brza ljetna pizza

Recept  za tijesto je odličan, radi se sa praškom za pecivo, znači nema čekanja, nego zamijesite tijesto, slažete sastojke i na kraju peć... thumbnail 1 summary
Recept za tijesto je odličan, radi se sa praškom za pecivo, znači nema čekanja, nego zamijesite tijesto, slažete sastojke i na kraju pećnica. Sve brzo, lagano i bez velikih komplikacija. Glavno i osnovno pravilo za dobru pizzu je da pećnica treba biti vruća da se tijesto previše ne podigne i pizza se peče otprilike petnaest minuta. Toliko je potrebno da se tijesto ne presuši, a bude pečeno.
Tijesto:
• 2 jogurta
• 4 šalice (od jogurta) brašna
• 1 prašak za pecivo
• sol
Priprema:
Sve sastojke izmiješajte, razvaljajte i stavite u nauljenu, posutu brašnom tepsiju. Rubove ne namažite jer će se tijesto povući, nego kad pizzu ispečete lagano nožem odvojite pečeno tijesto od tepsije. Na tijesto najprije stavite kečap ili kombinaciju pelata i kečepa. Za ovu ljetnu pizzu na kečap stavite sir (malo gaude, malo mozzarele), šunku, tanko narezanu slaninu, gljive, crveni luk, masline punjene paprikom, tanko narezane tikvice, na trake narezanu jednu papriku i na kockice narezanu jednu rajčicu. Na kraju pospite sa origanom i stavite u pećnicu. Super je, brzo i jednostavno… U slast !!!!

Nema komentara

Objavi komentar