Čaj od kukuruzne svile

Kukuruzna svila su tanke niti koje se nalaze ispod listova na klipu kukuruza. Naši stari su kukuruznu svilu koristili kao prirodni lijek ... thumbnail 1 summary
Kukuruzna svila su tanke niti koje se nalaze ispod listova na klipu kukuruza. Naši stari su kukuruznu svilu koristili kao prirodni lijek kod bolova u zglobovima, naticanja nogu, kod noćnog mokrenja, povišene masnoće u krvi, kod problema s cirkulacijom cirkulaciju i za jačanje jetre.
Svježa kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gumu, alkaloid koji ima osobinu da sužava krvne žile, klorofil, fosfornu kiselinu, kalij i mangan. Čaj od kukuruzne svile je jako dobar diuretik, tako da pojačanim izlučivanjem urina organizam se oslobađa viška fosfora i bjelančevina što pomaže osobama koji imaju reumatske tegobe i giht.
S obzirom da čaj od kukuruzne svile je ima jako diuretsko djelovanje odličan je za detoksikaciju organizma i dodatnu pomoć pri mršavljenju.
Priprema čaja od kukuruzne svile:
Kukuruznu svilu staviti na pamučnu krpu i ostaviti da se suši na zraku (ne direktno na suncu!). Kada je svila dobro osuši stavite je u papirnatu vrećicu. Ukoliko svila nije dobro osušena gubi se djelovanje.
Za pripremu čaja šaku kukuruzne svile prelijte sa 3 dl vrele vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Potom čaj ocjedite i popijte.

Nema komentara

Objavi komentar