Prirodni lijek za žgaravicu

Žgaravica je jako neugodan osjećaj pečenja ili žarenja koji se javlja u području želuca i širi prema vratu. Simptomi znaju biti još neugo... thumbnail 1 summary
Žgaravica je jako neugodan osjećaj pečenja ili žarenja koji se javlja u području želuca i širi prema vratu. Simptomi znaju biti još neugodniji u ležećem položaju. Ukoliko se žgaravica javlja povremeno, to i nije zabrinjavajuće i dovoljno je promijeniti određene životne navike.  U svakom slučaju treba izbjegavati alkohol, masnu i prženu hranu, gazirana pića, ocat, kavu i čokoladu.
U nastavku donosimo nekoliko prirodnih lijekova koji pomažu u borbi sa žgaravicom:
Napitak od bosiljka- 5 grama osušenih listova bosiljka staviti u 250 ml kipuće vode i pustiti da odstoji 10 minuta. Napitak procijediti i piti jednu šalicu dnevno bez dodatka šećera.
Napitak od matičnjaka – 3 grama osušenih listova matičnjaka staviti u 200 ml kipuće vode i pustiti da odstoji 5 minuta te ocijediti. Piti jednu šalicu nakon ručka i jednu nakon večere.
Napitak od koromača – pola žličice sušenih sjemenki koromača staviti u 200 ml kipuće vode i ostaviti 10 minuta, te potom ocijediti. Piti 1-3 šalice na dan.
Dodatno upozorenje: uzimati samo jedan od navedenih pripravaka, ne ih kombinirati.

Nema komentara

Objavi komentar